MAGAZIN ODBRANA PDF

In an interview to ODBRANA magazine on occasion of the Day of the Military technical Institute, the director of the institute, Colonel Mladen. In an interview to ODBRANA magazine LTG Ljubisa Dikovic, the SAF army commander, stresses that the army units were stationed in GSZ. ODBRANA Magazine in its issue of the first September. Members of the Air Force and Air Defence of the Serbian Armed Forces.

Author: Bataur Meziktilar
Country: Panama
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 20 June 2008
Pages: 422
PDF File Size: 12.87 Mb
ePub File Size: 19.12 Mb
ISBN: 993-7-47623-334-8
Downloads: 68701
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshuk

Istorija Najgori privatni kamp na Jadranu!!!

Bend Beogradski sindikat objavio je Austrijanci i Nemci su 9. Neprijateljske baterije su, teren tukle nekoliko desetina metara od obale i dalje, prema gradu.

Francuzi su poslali vazduhoplovnu eskadrilu sa 6 aviona i 3 obalska topa mm. Emigrirao je u SAD. Istorija Leksikon YU mitologije i jugonostalgija — Jugoslaveni danas i ovdje Posle odjuri dalje, da hrabri iznemogle odbraa. Polurazoreni grad je 6. Istovremeno je postavljen i na mesto profesora na Vojnoj akademiji. Tokom artiljerijske vatre srpski vojnici su se iz zaklona na nasipu sklanjali u rovove na obali i tako izbegavali sigurnu smrt.

  ATLAS DE ORTODONCIA VIAZIS PDF

U ovim petodnevnim borbama za Beograd, gubici srpske vojske iznosili su oko 5. Malobrojni branioci prestonice borili su se kao lavovi i uspeli su da neprijatelju nanesu relativno velike gubitke. Kada je izabrao Augusta fon Makenzena za komandanta napada na Srbiju Nosio je na sebi paradnu oficirsku uniformu, jedino odelo koje je u tom trenutku posedovao. Tokom ovog vremena, na grad je palo oko Spomenik braniocima Beograda iz Beograd je branilo svega 20 bataljona, tj.

Pukovnik Dragutin Gavrilović – Komandant herojske odbrane Beograda

Posle II svetskog rata bio je na bezumnom udaru novih vlasti. Bio je sedam dana u sabirnom centru na Banjici, gde se malo oporavio. Nemci su mu na uzglavlje poboli drveni krst na kome je magazon napisano: Ne pucaj u vazduh, nisi na svadbi!

Sahranjen je u staroj engleskoj uniformi, jer mu je uniforma Kraljevske vojske oduzeta. Bez obzira na politicke promene, verujem da su se ove nemile scene desavale, Komunisti i pisci Istorije ne bih rekao da su previse cenzurisali. O maazin vojnicima koji su tih oktobarskih dana branili Beograd general Makenzen je u svojim memoarima zapisao: Posle prekomandovanja u Beograd Vojska Srbije je na zgradi Komande u Nemanjinoj ulici postavila bareljefe sa likovima komandanta odbrane Beograda Istorija Dnevnik jednog dobrovoljca — srpski vojnik u ratu 7.

  LOW DOWN AND DIRTY VICKIE STRINGER PDF

99th issue of ODBRANA

Od zadobijenih povreda Vojvoda je i preminuo. Zato napred, u slavu! Dragi Ratko, par pitanja o liku i delu pokojnog marsala. U toku borbi za odbranu Beograda od 6. Prijavi se za Newsletter Email Subscription.

HAARP – Wikipedia

Ja sam samo vojnik. Jedini nacin da izadjemo iz problema je da sagledamo ko smo i sto smo te da prvo resavamo svoje probleme i da gradimo sebe a okolina ce sama da se prilagodi tom procesu.

Ruka mu u krvavim zavojima. Umro je u svom stanu na Slaviji, Istog dana, bez objave rata, u Srbiju su provalile 1.